A kedvezményezett neve: HEGEDŰS-HÚS Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság
A projekt címe: Technológia fejlesztés a HEGEDŰS-HÚS Bt. húsüzemében helyi élelmiszer előállítás fejlesztése céljából
A szerződött támogatás összege: 13,16 millió Ft
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00420
A projekt befejezési dátuma: 2018.10.16.
A támogatás mértéke: 50 %

A Hegedűs-Hús Bt a pályázat keretében a húsfeldolgozó üzemben hajtott végre újabb beruházást, mely segítségével a helyi ízek, Tisza-tavi, alföldi hagyományokat követő eljárással készített termékfeldolgozását szeretné tovább bővíteni, népszerűsíteni egy korszerűbb technológiai háttérrel. Új termék előállítása fontos minden fejlődő vállalkozás számára, mi is többféle termék bevezetésén gondolkodtunk. Ezen céljaink elérése érdekében 2 darab zsírolvasztó berendezést, 1 darab 2 kocsis gázüzemelésű főző-füstölő szekrényt, 2 darab mérleget vásároltunk meg és termelésirányítási rendszer került bevezetésre.

Jelen beruházás megvalósulása a vállalkozás technológiai fejlődésében, kapacitásbővítésében és logisztikájában jelent hatalmas előrelépést. Az eszközök részben automatizáltak, segítségükkel csúcsminőségű termék állítható elő a legmagasabb higiéniai standardokat betartva. A beruházás hatalmas segítséget jelent a termelési folyamatok leegyszerűsödésében, az egyedi minőségű áruk feldolgozásában, előállításában, elosztásában és nyomon követésében.

Az eszközlista összeállítása úgy került kialakításra, hogy az maradéktalanul megfeleljen és eleget tegyen a hatósági előírásoknak. Energetikai szempontból pedig kifejezetten a modern, innovatív eszközök kerültek kiválasztásra, mely megfelel a mai kor elvárásainak.